Ballongmage, uppblåst och gasig - vanligaste magbesvären hos svenska kvinnor.
En orolig mage som inte fungerar påverkar vår livskvalitet. Hälsosajten doktorn.com har kartlagt nära 3 000 personers magbesvär och undersökningen visar att det är ofarliga men hämmande problem som dominerar.
Sedan tidigare vet man att drygt en miljon svenskar har problem med vardagliga magbesvär och orolig mage. Förutom den obehagliga känslan, begränsar det också sociala aktiviteter och för vissa kan det bli så påtagligt att man inte ens vill gå till jobbet på grund av en krånglande mage.
Två tredjedelar har dagliga besvär
I undersökningen som omfattade 2 930 personer, uppgav två tredjedelar att de hade dagliga besvär med sin mage. 75 % av besvärsgruppen var kvinnor i åldern 20 – 45 år.
Ballongmage, uppblåst, gasig
Det är inga dramatiska besvär som dominerar, snarare problem som skapar en känsla av obehag. 3 av 4 uppgav att det främst är ballongmage, gaser och känsla av uppsvälld mage de plågas av. Man kan uppleva att det är viktigt att ha nära till en toalett, kläderna passar inte som de ska och det sociala livet begränsas.
Viktigt att hjälpa matsmältningen
För att undvika ballongmage gäller det att få systemet i balans. En viktig åtgärd är att få matsmältningsenzymerna att fungera som de ska då dessa hjälper till att bryta ner maten och göra passagen så smidig som möjlig. Matsmältningsenzymer produceras i körtlar på olika ställen i matsmältningssystemet. Körtlarna finns i munnen, magslemhinnan och i tunntarmen. Kalcium är ett mineral som bidrar till att matsmältningsenzymerna fungerar normalt, mjölksyra- och bifidobakterier bryter ner maten vi äter och hjälper också till med matsmältningen. Därför är LactiPlus MAGE formulerad med en kombination av både kalcium och levande mjölksyra- och bifidobakterier.
Fäster i hela tarmen
Ett brett spektrum av levande mjölksyrabakterier och bifidobakterier har möjlighet att fästa i tarmens alla delar, då olika stammar och släkten trivs på olika ställen beroende på pH-värde och syrehalt. LactiPlus MAGE innehåller därför en kombination av olika stammar och släkten, kombinerat med kalcium som bidrar till att matsmältningsenzymerna fungerar som de ska.
Känslig tarm, IBS, Uppblåsthet, Gaser
Lyssna på Stine Åsell (Produktchef LactiPlus) och Suzanne Axell (Journalist & Programledare) när de pratar IBS och Känslig tarm.
Bakterier, Tarmfloran, Maghälsa
Lyssna på Stine Åsell (Produktchef LactiPlus) och Suzanne Axell (Journalist & Programledare) när de pratar om tarmfloran och de goda bakteriernas betydelse för vår maghälsa
Stärk ditt barns immunsystem, Goda Bakterier och D-Vitamin
Lyssna på Stine Åsell (Produktchef LactiPlus) och Suzanne Axell (Journalist & Programledare) när de pratar om VAB, Barnets immunsystem, Goda bakterier och D-Vitamin
Uppblåst och gasig mage? Så återfår du balansen i tarmfloran
Lyssna på Stine Åsell (Produktchef LactiPlus) och Suzanne Axell (Journalist & Programledare) när de diskuterar ett av de vanligaste problemen i Sverige, nämligen en god och balanserad tarmflora.
Vad är IBS?
IBS - Irritable Bowel Syndrome, eller irritabel tarm som den också kallas på Svenska. IBS drabbar ca 10–20 % av befolkningen och debuterar oftast före 40 års ålder. Kvinnor är kraftigt överrepresenterade, men troligt finns ett stort mörkertal även hos män.
Probiotika och Immunsystemet
Immunsystemets ansvar är att skydda oss och hålla balansen mellan inkräktare och försvar genom rätt immunsvar, men också genom fysiska, mekaniska, kemiska och mikrobiologiska barriärer såsom urinvägar, hud och mag-tarmkanal.
S.Boulardii - Den probiotiska jästen som räddar semestern
Året är 1923. Den franska mikrobiologen Henri Boulard är på genomresa i Sydostasien och hamnar mitt i en koleraepidemi. Han upptäcker att lokalbefolkningen gör té på skalet av litchi- och mangostanfrukt för att lindra den akuta diarré som koleran ger, vilket gör honom nyfiken..
Vikten av att äta mjölksyrabakterier
Dålig kosthållning och ett levnadssätt med hög stress utsätter tarmfloran för stora utmaningar. Man vet idag att tarmflorans artrikedom och bakteriemängd påverkas av hur vi lever och vad vi äter och att ju större artrikedom tarmfloran har, desto bättre motståndskraft har vi motsjukdom och obalans.
De lilla barnets viktiga tarmflora
Tarmfloran etableras och utvecklas gradvis i olika stadier under dessa 1 000 dagar. Mångfald och sammansättning i tarmfloran påverkas av flera faktorer..
Mikroorganismer och probiotika
Ordet probiotika myntades redan 1965, men kommer ursprungligen från grekiskan ochbetyder ”för livet”. Världshälsoorganisationen WHO har senare definierat ordet och dessbetydelse...
Säkrad överlevnad och patenterade skyddstekniker
Egenskaperna och aktiviteten hos mjölksyrabakterier beror på deras på deras livsduglighet i mag-tarmkanalen hos värden där de primärt verkar.
Resesällskapet som kan rädda semestern.
När man reser finns det risk för att magen kommer i olag och semestern får tillbringas på toaletten. Men med rätt förberedelser kan risken minskas, eller helt utebli
Orolig mage
Störningar i mag-tarmkanalen – eller ”orolig mage” – är dessvärre ett utbrett problem idag.
Om tarmen och mikrofloran
Tarmen är gränsen mellan utsidan och insidan av kroppen och också kroppens viktigaste område för kontakt och utbyte.
Om mjölksyrabakterier
Mikroorganismer finns överallt på jorden och i såväl människor som djur. I allt vatten, i luften vi andas och i maten vi äter.
Karakterisering visar bakteriestammarnas speciella egenskaper.
Det finns många olika stammar av exempelvis Lactobacillus acidophilus, men alla har inte samma egenskaper, utan påverkar sin miljö på olika sätt
Våra tillverkare
1934 grundades Institut Rosell av mikrobiologen Dr José Maria Rosell och Dr Edouard Brochu och står idag som pionjärer för utvecklingen av probiotika i världen.
Magbarometern berättar hur svenska magar mår.
70% uppger att de haft olika typer av magbesvär den senaste 12 månadersperioden.