Orolig mage

Störningar i mag-tarmkanalen – eller ”orolig mage” – är dessvärre ett utbrett problem idag. Ibland rör det sig om sjukdomstillstånd som funktionell dyspepsi och IBS, vilket 20-30% av befolkningen i västvärlden drabbas av vid något tillfälle. Symtom kan vara smärta och obehag som uppstår när man äter, att man alltför snabbt känner sig mätt, brännande känsla i maggropen, illamående, halsbränna, diarré och/eller förstoppning.

Men det finns också vardagligare magproblem hos en utbredd del av befolkningen. Det rör sig om ballongmage, orolig mage, gaser, bullrande mage, magknip eller en uppblåst känsla.

Detta kan bero på att matsmältningssystemet inte fungerar som det ska och att tarmsystemet inte är tillräckligt stimulerat. LactiPlus är framtaget för att kunna bidra till en bättre matsmältning. I LactiPlus har levande mjölksyrabakterier kompletterats med kalcium som har en dokumenterad effekt på matsmältningsenzymernas funktion. Och matsmältningsenzymernas viktiga arbete sker redan i munnen, fortsätter ner i magsäcken och ut i tarmsystemet. Fungerar matsmältningen är förutsättningarna för at man ska slippa ”orolig uppblåst mage” väsentligt bättre.

Lär dig mer om magen

Vad är IBS?

IBS - Irritable Bowel Syndrome, eller irritabel tarm som den också kallas på Svenska. IBS drabbar ca 10–20 % av befolkningen och debuterar oftast före 40 års ålder. Kvinnor är kraftigt överrepresenterade, men troligt finns ett stort mörkertal även hos män.

Lär dig mer om magen

Probiotika och Immunsystemet

Immunsystemets ansvar är att skydda oss och hålla balansen mellan inkräktare och försvar genom rätt immunsvar, men också genom fysiska, mekaniska, kemiska och mikrobiologiska barriärer såsom urinvägar, hud och mag-tarmkanal.

Lär dig mer om magen

S.Boulardii - Den probiotiska jästen som räddar semestern

Året är 1923. Den franska mikrobiologen Henri Boulard är på genomresa i Sydostasien och hamnar mitt i en koleraepidemi. Han upptäcker att lokalbefolkningen gör té på skalet av litchi- och mangostanfrukt för att lindra den akuta diarré som koleran ger, vilket gör honom nyfiken..

Lär dig mer om magen

Vikten av att äta mjölksyrabakterier

Dålig kosthållning och ett levnadssätt med hög stress utsätter tarmfloran för stora utmaningar. Man vet idag att tarmflorans artrikedom och bakteriemängd påverkas av hur vi lever och vad vi äter och att ju större artrikedom tarmfloran har, desto bättre motståndskraft har vi motsjukdom och obalans.

Lär dig mer om magen

De lilla barnets viktiga tarmflora

Tarmfloran etableras och utvecklas gradvis i olika stadier under dessa 1 000 dagar. Mångfald och sammansättning i tarmfloran påverkas av flera faktorer..

Lär dig mer om magen

Mikroorganismer och probiotika

Ordet probiotika myntades redan 1965, men kommer ursprungligen från grekiskan ochbetyder ”för livet”. Världshälsoorganisationen WHO har senare definierat ordet och dessbetydelse...

Lär dig mer om magen

Säkrad överlevnad och patenterade skyddstekniker

Egenskaperna och aktiviteten hos mjölksyrabakterier beror på deras på deras livsduglighet i mag-tarmkanalen hos värden där de primärt verkar.

Lär dig mer om magen

Resesällskapet som kan rädda semestern.

När man reser finns det risk för att magen kommer i olag och semestern får tillbringas på toaletten. Men med rätt förberedelser kan risken minskas, eller helt utebli

Lär dig mer om magen

Om tarmen och mikrofloran

Tarmen är gränsen mellan utsidan och insidan av kroppen och också kroppens viktigaste område för kontakt och utbyte.

Lär dig mer om magen

Om mjölksyrabakterier

Mikroorganismer finns överallt på jorden och i såväl människor som djur. I allt vatten, i luften vi andas och i maten vi äter.

Lär dig mer om magen

Ballongmage, uppblåst och gasig - vanligaste magbesvären hos svenska kvinnor.

Ballongmage, uppblåst och gasig är de absolut vanligaste magbesvären hos svenska kvinnor.

Lär dig mer om magen

Karakterisering visar bakteriestammarnas speciella egenskaper.

Det finns många olika stammar av exempelvis Lactobacillus acidophilus, men alla har inte samma egenskaper, utan påverkar sin miljö på olika sätt

Lär dig mer om magen

Våra tillverkare

1934 grundades Institut Rosell av mikrobiologen Dr José Maria Rosell och Dr Edouard Brochu och står idag som pionjärer för utvecklingen av probiotika i världen.

Lär dig mer om magen

Magbarometern berättar hur svenska magar mår.

70% uppger att de haft olika typer av magbesvär den senaste 12 månadersperioden.