Säkrad överlevnad och patenterade skyddstekniker

Egenskaperna och aktiviteten hos mjölksyrabakterier beror på deras på deras livsduglighet i mag-tarmkanalen hos värden där de primärt verkar.

Vägen från tillverkning till tarm är utmanande och här måste bakteriestammarna överleva många påfrestningar. Deras motståndskraft är kopplad till ett flertal olika faktorer. För att säkerställa optimal överlevnad av mjölksyrabakterierna, både för enskilda stammar och för olika sammansättningar, har Lallemand Health Solutions under årens lopp utvecklat ett flertal egna skyddstekniker, bl.a:


BIO-SUPPORT™ är resultatet av Lallemands unika kompetens inom val av rätt stam och djupgående fermenteringskunskaper. Denna teknik kombinerar urvalet av optimala stammar med naturlig motståndskraft mot magsyra och gallsalter med en egen skyddsteknik bestående av proteiner och polysackarider. Alla mjölksyrabakteriestammar som produceras av Lallemand Health Solutions behandlas med denna teknik vilket garanterar optimalt skydd från tillverkning till den tuffa passagen genom mag-tarmkanalen.

Varför behöver mjölksyrabakterier skyddas?

Mjölksyrabakterier är levande mikroorganismer som måste nå tarmen levande i tillräckligt antal. Denna överlevnad är till stor del kopplad till stammarnas egenskaper. Deras naturliga stabilitet är mycket viktig i urvalsprocessen. Därför har Lallemand Health Solutions dokumenterad överlevnad för samtliga stammar. Men även produktionsförhållanden, interaktioner med andra ingredienser, lagringsförhållanden och slutligen den tuffa matsmältningen påverkar, och där spelar BIO-SUPPORT™ en viktig roll.

Learn more about the stomach

What is IBS?

IBS - Irritable Bowel Syndrome, or irritable bowel as it is also called in English. IBS affects about 10-20% of the population and most often debuts before the age of 40. Women are greatly overrepresented, but there is likely to be a large percentage of darkness in men as well.

Learn more about the stomach

Probiotics and the Immune System

The responsibility of the immune system is to protect us and keep the balance between invaders and defenses through the correct immune response, but also through physical, mechanical, chemical and microbiological barriers such as urinary tract, skin and gastrointestinal tract.

Learn more about the stomach

S.Boulardii - The probiotic yeast that saves the holidays

The year is 1923. French microbiologist Henri Boulard is transiting Southeast Asia and finds himself caught in the middle of a cholera epidemic. He discovers that the locals make tea on the peel of lychee and mangosteen fruit to relieve the acute diarrhea brought on by cholera, which makes him curious..

Learn more about the stomach

The Importance of Eating Lactic Acid Bacteria

Poor diet and a high-stress lifestyle expose the intestinal flora to great challenges. It is known today that the species richness and bacterial abundance of the intestinal flora are influenced by how we live and what we eat and that the greater the species richness of the intestinal flora, the better the resistance we have to disease and imbalance.

Learn more about the stomach

The important intestinal flora of the little ones

The intestinal flora is gradually established and developed in different stages during these 1,000 days. Diversity and composition of the intestinal flora is influenced by several factors..

Learn more about the stomach

Våra tillverkare

1934 grundades Institut Rosell av mikrobiologen Dr José Maria Rosell och Dr Edouard Brochu och står idag som pionjärer för utvecklingen av probiotika i världen.

Learn more about the stomach

Resesällskapet som kan rädda semestern.

När man reser finns det risk för att magen kommer i olag och semestern får tillbringas på toaletten. Men med rätt förberedelser kan risken minskas, eller helt utebli

Learn more about the stomach

Orolig mage

Störningar i mag-tarmkanalen – eller ”orolig mage” – är dessvärre ett utbrett problem idag.

Learn more about the stomach

Om tarmen och mikrofloran

Tarmen är gränsen mellan utsidan och insidan av kroppen och också kroppens viktigaste område för kontakt och utbyte.

Learn more about the stomach

Om mjölksyrabakterier

Mikroorganismer finns överallt på jorden och i såväl människor som djur. I allt vatten, i luften vi andas och i maten vi äter.

Learn more about the stomach

Mikroorganismer och probiotika

Ordet probiotika myntades redan 1965, men kommer ursprungligen från grekiskan ochbetyder ”för livet”. Världshälsoorganisationen WHO har senare definierat ordet och dessbetydelse...

Learn more about the stomach

Magbarometern berättar hur svenska magar mår.

70% uppger att de haft olika typer av magbesvär den senaste 12 månadersperioden.

Learn more about the stomach

Karakterisering visar bakteriestammarnas speciella egenskaper.

Det finns många olika stammar av exempelvis Lactobacillus acidophilus, men alla har inte samma egenskaper, utan påverkar sin miljö på olika sätt

Learn more about the stomach

Ballongmage, uppblåst och gasig - vanligaste magbesvären hos svenska kvinnor.

Ballongmage, uppblåst och gasig är de absolut vanligaste magbesvären hos svenska kvinnor.