Våra tillverkare

Lallemand Health Solutions – världsledande i mer än 80 år

1934 grundades Institut Rosell av mikrobiologen Dr José Maria Rosell och Dr Edouard Brochu och står idag som pionjärer för utvecklingen av probiotika i världen.
Lallemand Inc., moderbolaget till Lallemand Health Solutions, grundades redan i slutet på 1800-talet av Fred Schurer som kallades ”Lallemand” då han kom från Alsace som en gång delades av Frankrike och Tyskland.
1998 går Lallemand Health Solutions och Institut Rosell ihop och med sammanförda kunskaper och erfarenheter om bakterier och jäst utvecklades ett intensivt forskningsprogram för dokumentation, utveckling och framställning av probiotika och probiotisk jäst.
2011 går Lallemand Health Solutions ihop med Harmonium International och tillsammans är de idag världens största tillverkare av dokumenterade probiotikastammar och probiotisk jäst, representerade i 45 länder och på 5 kontinenter.
Lallemand Health Solutions har fler än 500 probiotiska formuleringar i mer än 60 länder, såväl kundspecifika som egenutvecklade, samt ett flertal patenterade skyddstekniker. Idag arbetar mer än 100 personer och 50 forskare dagligen med utveckling och forskning inom företaget.
Lallemand Health Solutions är huvudsakligen baserade i Kanada där de producerar levande och livskraftig probiotika av högsta kvalitet i farmaceutisk miljö. Anläggningarna är certifierade enligt GMP och tillverkningen följer mycket stränga kvalitetskrav för att garantera effektivitet och säkerhet för de olika probiotikakulturerna.
Lallemand Health Solutions arbetar nära det vetenskapliga samfundet och ledande universitet och var först i världen med att redan 1999 implementera ett avancerat program för genetisk karakterisering av probiotikastammar i syfte att fastställa såväl säkerhet som stamspecifika egenskaper för de olika stammarna. Med vetenskapen i fokus står Lallemand Health Solutions för kvalitet genom:
- Säkerhet – toxikologiska studier och säkerhetsstudier på människa
- Stabilitet genom urval av stammar, innovativa teknologier och patenterade skyddstekniker
- Karakterisering av stammar
- Stamspecifik dokumentation
- Kliniska studier med tredje part, sjukhus och institutioner
-> Se filmen om hur stammarna i LactiPlus tillverkas.
PiLeJe Industries
PiLeJe grundades 1991 och startade då sin forskning om tarmens mikrobiom. PiLeJe insåg att de hundra tusen miljarder mikroorganismer som lever i tarmen kunde ha en enorm inverkan på hälsan. Forskningen utökades för att karakterisera probiotiska stammar och ta reda på hur de påverkar hälsan och bestämma de mest fördelaktiga doserna.
PiLeJe är idag europas ledande aktör inom probiotiska kosttillskott och mikronutrition och arbetar nära det vetenskapliga samfundet.
Uppblåst och gasig mage? Så återfår du balansen i tarmfloran
Lyssna på Stine Åsell (Produktchef LactiPlus) och Suzanne Axell (Journalist & Programledare) när de diskuterar ett av de vanligaste problemen i Sverige, nämligen en god och balanserad tarmflora.
Stärk ditt barns immunsystem, Goda Bakterier och D-Vitamin
Lyssna på Stine Åsell (Produktchef LactiPlus) och Suzanne Axell (Journalist & Programledare) när de pratar om VAB, Barnets immunsystem, Goda bakterier och D-Vitamin
Känslig tarm, IBS, Uppblåsthet, Gaser
Lyssna på Stine Åsell (Produktchef LactiPlus) och Suzanne Axell (Journalist & Programledare) när de pratar IBS och Känslig tarm.
Bakterier, Tarmfloran, Maghälsa
Lyssna på Stine Åsell (Produktchef LactiPlus) och Suzanne Axell (Journalist & Programledare) när de pratar om tarmfloran och de goda bakteriernas betydelse för vår maghälsa

What is IBS?
IBS - Irritable Bowel Syndrome, or irritable bowel as it is also called in English. IBS affects about 10-20% of the population and most often debuts before the age of 40. Women are greatly overrepresented, but there is likely to be a large percentage of darkness in men as well.

Probiotics and the Immune System
The responsibility of the immune system is to protect us and keep the balance between invaders and defenses through the correct immune response, but also through physical, mechanical, chemical and microbiological barriers such as urinary tract, skin and gastrointestinal tract.

S.Boulardii - The probiotic yeast that saves the holidays
The year is 1923. French microbiologist Henri Boulard is transiting Southeast Asia and finds himself caught in the middle of a cholera epidemic. He discovers that the locals make tea on the peel of lychee and mangosteen fruit to relieve the acute diarrhea brought on by cholera, which makes him curious..

The Importance of Eating Lactic Acid Bacteria
Poor diet and a high-stress lifestyle expose the intestinal flora to great challenges. It is known today that the species richness and bacterial abundance of the intestinal flora are influenced by how we live and what we eat and that the greater the species richness of the intestinal flora, the better the resistance we have to disease and imbalance.

The important intestinal flora of the little ones
The intestinal flora is gradually established and developed in different stages during these 1,000 days. Diversity and composition of the intestinal flora is influenced by several factors..

Säkrad överlevnad och patenterade skyddstekniker
Egenskaperna och aktiviteten hos mjölksyrabakterier beror på deras på deras livsduglighet i mag-tarmkanalen hos värden där de primärt verkar.

Resesällskapet som kan rädda semestern.
När man reser finns det risk för att magen kommer i olag och semestern får tillbringas på toaletten. Men med rätt förberedelser kan risken minskas, eller helt utebli

Orolig mage
Störningar i mag-tarmkanalen – eller ”orolig mage” – är dessvärre ett utbrett problem idag.

Om tarmen och mikrofloran
Tarmen är gränsen mellan utsidan och insidan av kroppen och också kroppens viktigaste område för kontakt och utbyte.

Om mjölksyrabakterier
Mikroorganismer finns överallt på jorden och i såväl människor som djur. I allt vatten, i luften vi andas och i maten vi äter.

Mikroorganismer och probiotika
Ordet probiotika myntades redan 1965, men kommer ursprungligen från grekiskan ochbetyder ”för livet”. Världshälsoorganisationen WHO har senare definierat ordet och dessbetydelse...

Magbarometern berättar hur svenska magar mår.
70% uppger att de haft olika typer av magbesvär den senaste 12 månadersperioden.

Karakterisering visar bakteriestammarnas speciella egenskaper.
Det finns många olika stammar av exempelvis Lactobacillus acidophilus, men alla har inte samma egenskaper, utan påverkar sin miljö på olika sätt

Ballongmage, uppblåst och gasig - vanligaste magbesvären hos svenska kvinnor.
Ballongmage, uppblåst och gasig är de absolut vanligaste magbesvären hos svenska kvinnor.
