Resesällskapet som kan rädda semestern.

Vi reser till fjärran destinationer som aldrig förr. Enbart Thailand tar emot drygt 300 000 svenskar per år. Men ju mer spännande och avlägsna destinationer, desto större risk för att magen kommer i olag och semestern får tillbringas på toaletten. Men med rätt förberedelser kan risken minskas eller till och med helt utebli.

‍”Turistmage” är ett globalt fenomen. Så fort vi rör oss över en kontinent, eller mellan kontinenter, rör vi oss också mellan olika bakteriekulturer. Detta innebär omställningar och främmande bakterier som plötsligt når magen och tarmarna, främst via mat och dryck. Statistiken visar tydligt att detta är ett utbrett problem. Enligt resebarometern drabbas nästan 50 % av alla resenärer av någon form av ”turistmage”.  

Riskerar en vecka på toa

Risken för ”turistmage” varierar med destination och det är framförallt mat och dryck som är orsaken till besvären. I en tredjedel av fallen är det den välkända och fruktade E-coli-bakterien som stör tarmfloran. Resultatet blir i värsta fall en vecka på hotellets toalett med åtföljande magkramper och illamående.

Den unika mjölksyrajästen från Asien

Den franska mikrobiologen Henri Boulard reste 1923 på en expedition till Sydostasien där han upptäckte att invånarna gjorde té på skalet från litchi- och mangostanfrukt för att lindra magbesvär. Henri lyckades identifiera och isolera en unik jästsvamp med probiotiska egenskaper från frukterna som han senare gav sitt efternamn, Saccharomyces Boulardii.  

Under åren sedan upptäckten har S. Boulardii studerats vetenskapligt i fler än 100 kliniska prövningar över världen över och finns idag även i reseprodukten LactiPlus TRAVEL, identisk med originalet.

En reseprodukt värd namnet

LactiPlus TRAVEL tillverkas av världsledande Lallemand Health Solutions i Kanada och innehåller förutom S. Boulardii ett välstuderat bredspektrum av 4 miljarder levande mjölksyrabakterier och bifidobakterier från 3 olika stammar. Med en kapsel om dagen räcker en förpackning LactiPlus TRAVEL till 30 dagars resande för en person. Ett bättre resesällskap kan man knappast tänka sig.

Learn more about the stomach

What is IBS?

IBS - Irritable Bowel Syndrome, or irritable bowel as it is also called in English. IBS affects about 10-20% of the population and most often debuts before the age of 40. Women are greatly overrepresented, but there is likely to be a large percentage of darkness in men as well.

Learn more about the stomach

Probiotics and the Immune System

The responsibility of the immune system is to protect us and keep the balance between invaders and defenses through the correct immune response, but also through physical, mechanical, chemical and microbiological barriers such as urinary tract, skin and gastrointestinal tract.

Learn more about the stomach

S.Boulardii - The probiotic yeast that saves the holidays

The year is 1923. French microbiologist Henri Boulard is transiting Southeast Asia and finds himself caught in the middle of a cholera epidemic. He discovers that the locals make tea on the peel of lychee and mangosteen fruit to relieve the acute diarrhea brought on by cholera, which makes him curious..

Learn more about the stomach

The Importance of Eating Lactic Acid Bacteria

Poor diet and a high-stress lifestyle expose the intestinal flora to great challenges. It is known today that the species richness and bacterial abundance of the intestinal flora are influenced by how we live and what we eat and that the greater the species richness of the intestinal flora, the better the resistance we have to disease and imbalance.

Learn more about the stomach

The important intestinal flora of the little ones

The intestinal flora is gradually established and developed in different stages during these 1,000 days. Diversity and composition of the intestinal flora is influenced by several factors..

Learn more about the stomach

Våra tillverkare

1934 grundades Institut Rosell av mikrobiologen Dr José Maria Rosell och Dr Edouard Brochu och står idag som pionjärer för utvecklingen av probiotika i världen.

Learn more about the stomach

Säkrad överlevnad och patenterade skyddstekniker

Egenskaperna och aktiviteten hos mjölksyrabakterier beror på deras på deras livsduglighet i mag-tarmkanalen hos värden där de primärt verkar.

Learn more about the stomach

Orolig mage

Störningar i mag-tarmkanalen – eller ”orolig mage” – är dessvärre ett utbrett problem idag.

Learn more about the stomach

Om tarmen och mikrofloran

Tarmen är gränsen mellan utsidan och insidan av kroppen och också kroppens viktigaste område för kontakt och utbyte.

Learn more about the stomach

Om mjölksyrabakterier

Mikroorganismer finns överallt på jorden och i såväl människor som djur. I allt vatten, i luften vi andas och i maten vi äter.

Learn more about the stomach

Mikroorganismer och probiotika

Ordet probiotika myntades redan 1965, men kommer ursprungligen från grekiskan ochbetyder ”för livet”. Världshälsoorganisationen WHO har senare definierat ordet och dessbetydelse...

Learn more about the stomach

Magbarometern berättar hur svenska magar mår.

70% uppger att de haft olika typer av magbesvär den senaste 12 månadersperioden.

Learn more about the stomach

Karakterisering visar bakteriestammarnas speciella egenskaper.

Det finns många olika stammar av exempelvis Lactobacillus acidophilus, men alla har inte samma egenskaper, utan påverkar sin miljö på olika sätt

Learn more about the stomach

Ballongmage, uppblåst och gasig - vanligaste magbesvären hos svenska kvinnor.

Ballongmage, uppblåst och gasig är de absolut vanligaste magbesvären hos svenska kvinnor.